BACK IN CALIFORNIA

Inmiddels ben ik alweer 3 weken terug in California en is school weer begonnen. Als ik de Nederlandse regen ooit gemist had, heb ik nu mijn portie wel weer gehad… Gelukkig was er ook af en toe zon en hadden we tijd om te hiken en naar het strand te gaan. 

img_1429

img_1431

img_1435

img_1441

Als je Amerikaans bent is hiken je favoriete zondagsuitje en gelijk hebben ze hier in California. We zijn naar Torrey Pines geweest, een soort klif waar je langs allerlei verschillende uitkijkpunten loopt.

img_1454

img_1477

Omdat je met de bus een heel stuk om moet rijden, kwamen we op de terugweg langs alle stranden hier in de buurt. Ik had de zonsondergangen van California wel een beetje gemist op mijn reis, dus het was heerlijk om op het strand te zitten en het te bekijken. Het klinkt misschien heel raar, maar dat geeft echt een soort “thuis-kom-gevoel”.

img_1586

En weer naar Oceanside geweest! Ik heb er weer heel veel zin in om hier ieder weekend naartoe te gaan als het weer warmer wordt.

Nu is het misschien ook een goed moment om een stukje te schrijven over de vakken die ik uiteindelijk heb gekozen. Het kostte me wat moeite en ik veranderde op het laatste moment nog een paar dingen, maar sinds deze week is alles definitief.
Ik heb net als vorig semester een biologie vak, dit keer epidemiologie. Ook doe ik Frans en fotografie geschiedenis en techniek. Mijn vierde en laatste vak is global studies, wat over van alles en nog wat gaat. Het hoofdthema is globalisatie en we hebben het vooral over immigratie, de kleding(- en iPhone) industrie en natuurlijk komt Trump ook bijna iedere keer ten sprake.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: