RIO DULCE, SAN JUAN & PANAJACHEL

Nog 3 prachtige plaatsen in Guatemala! Dit was onder andere een homestay in een Maya dorpje, heel leuk.

img_0777

img_0778

Rio Dulce ligt in de jungle, aan een meer. Iedere keer als we ergens anders naartoe wilden moesten we met een klein bootje. Met 4 meisjes hadden we een klein huisje, inclusief hangmatten, wat heel gezellig was. Ik kan nu ook paardrijden in de jungle van mijn bucketlist afstrepen. img_0972

Na Rio Dulce sliepen we een nachtje in een homestay in San Juan. Dit was een heel geïsoleerd Maya dorpje, waar we opnieuw met een bootje naartoe moesten. Ze spraken geen engels en maar een beetje spaans, maar we konden alles goed begrijpen. Het was zo leuk om te zien hoe de “moderne indianen” leven. Ik verheug me ook heel erg op de volgende homestay!

img_0938

Onze volgende bestemming  was Panajachel, een groter dorp aan de andere kant van het meer. We gingen hier toeren op de “local” manier: achterin een pick-up truck. Dit was misschien wel het mooiste uitzicht van de hele trip. Het dorp lag iets hoger op de berg, waardoor je een heel mooi uitzicht hebt op de twee vulkanen en het meer.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: