MADRID

Inmiddels ben ik alweer drie weken in Madrid en heb ik eigenlijk ook al heel veel gezien. Ik ben alweer op de helft.. De eerste weken stonden in het teken van heel veel wandelen door de stad, tapas eten en natuurlijk heel veel Spaans leren.

Een van de eerste dingen die we bezochten was het Paleis. Hier was ik twee jaar geleden ook al geweest, maar kon me er eigenlijk nog maar weinig van herinneren. Heel indrukwekkend!

De stappenteller doet het goed hier in Madrid en de stad is heel mooi, dus het is leuk om overal heen te lopen. Eigenlijk zijn alle buurten rond het centrum mooi, schoon en er zijn (nog) weinig toeristen. Er zijn mooie pleinen, paleizen en heel veel leuke gebouwen. Spanjaarden leven ook veel buiten, dus overal is het gezellig en de terrassen, die overal zijn, zitten altijd vol.

Een andere favoriete bezigheid is naar dakterrassen gaan, vooral in de avond en met zonsondergang! Er zijn er heel veel en je hebt bijna altijd een mooi 360 graden uitzicht over de stad.

Ook zijn we natuurlijk naar het Retiro park geweest en hebben we door de Botanische tuinen gewandeld.

Vorig weekend was hier “DĂ­a de Orgullo”, waardoor het in de hele stad (met mondkapjes) feest was en heel veel gebouwen mooi gekleurd verlicht waren.

Voor de komende weken staat er denk ik weer veel van hetzelfde op het programma: de stad verder verkennen, musea bezoeken, tapas eten op terrasjes en hopelijk naar Segovia!

3 thoughts on “MADRID”

  1. Heel gaaf Dorine, geniet er met volle teugen van! Met maar weinig toeristen vast veel mooier dan normaal. En succes met de Spaanse les
    Veel groeten, Barbara

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: