MONTEVERDE

Nu is het tijd voor het zesde en laatste land van deze reis: Costa Rica. We kwamen in het donker aan en moesten met het busje de hoge berg op. Iemand had verzonnen dat het een goed idee was op dat moment met de graafmachine aan de slag te gaan. (Stel je even voor: bus met kilo’s bagage, een hele steile berg en een enorme modderpoel door de regen). Dat was een uitdaging… We kwamen vast te zitten en moesten uiteindelijk door een tractor omhoog worden gesleept. 

img_1260

p1050726

img_1252

Monteverde was het “cloudforest”, heel hoog in de bergen. Ontzettend koud en regenachtig, maar heel mooi.

img_1281

img_1270

We maakten een wandeling (“hike”) door de jungle toen het even droog was. Toen we net weer terug bij het beginpunt waren (nadat we waren verdwaald…) zagen we nog een luiaard. We waren al een beetje teleurgesteld dat we helemaal geen dieren hadden gezien op een paar kolibries na, maar dit maakte het helemaal goed!

img_1295

img_1302

nightwalk-tour-23

Ook deden we een nachtwandeling en daar zagen we veel meer dieren. Vogelspinnen, kikkers, slangen, allerlei soorten vogels en tot slot nog een luiaard. Ik had eerst zoveel spijt dat ik mijn grote camera niet mee had genomen, maar mijn telefoon deed het beter dan alle camera’s van de anderen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: